Stiže 30 EVRA od države: Evo kada kreće isplata

Lokalne vesti - Ponedeljak 10.05.2021 - 12:43

Za 1.122.787 radnika danas smo uplatili drugu polovinu minimalne zarade iz trećeg paketa pomoći privredi i građanima za ovu godinu, kaže ministar finansija Siniša Mali.

U sredu počinje i isplata prvih 30 evra FOTO: Shutterstock U sredu počinje i isplata prvih 30 evra FOTO: Shutterstock
On za Tanjug navodi da se za ovu pomoć prijavilo 230.805 privrednih subjekata, što fizičkih što pravnih lica i podseća da ukupna vrednost paketa iznosi 266 milijardi dinara.
 
Prošle nedelje je za naše najstarije sugrađane isplaćeno po 30 evra pomoći, a u petak i za one koji primaju socijalnu pomoć ili su pod upravom zavoda za kaznene sankcije - kaže Mali.
 
Prema njegovim rečima u sredu počinje i isplata prvih 30 evra građanima koji su se za pomoć prijavili.
 
- Očekujem da ćemo već prvog dana isplatiti novac za najmanje 630.000 građana a onda ćemo u narednih par dana isplatiti novac i ostalima - kaže Mali.
 
Podseća da prijava za pomoć traje do 15. maja i navodi da odmah nakon toga sledi isplata pomoći za naše sugrađane na teritoriji Kosova i Metohije, kojima će, uključujući i decu biti isplaćeno po 100 evra a za nezaposlene po 200 evra.
 
- Do kraja meseca sledi i isplata druge rate od po 600 evra po autobusu za autoprevoznike.
 
Dakle, do sada smo ispunili svako obećanje, a tako će biti i nadalje, jer ima novca - kaže Mali.
OK Radio, Tanjug

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: