Stiže revizor za gradski budžet

Lokalne vesti - Petak 20.02.2015 - 09:33

Vranje - Gradsko veće na 115. sednici u sredu donelo je odluku o angažovanju revizora za završni račun budžeta Grada Vranja za 2014.godinu.

Branimir Stojančić Branimir Stojančić

- Angažuje se revizor za ekstremnu reviziju završnog računa budžeta grada zato što smo od DRI dobili saglasnost da se revizor angažuje za obavljanje revizije finansijskih izveštaja – napomenuo je Branimir Stojančić, portparol Veća.  

Članovi Veća usvojili  i Predlog Odluke o Lokalnom akcionom planu zapošljavanja za 2015. godinu, kao i Predlog Odluke o realizaciji programa Stručne prakse.

Prema Stojančićevim rečima konkurs za poslodavce i pripravnike biće raspisan u narednih nekoliko dana.

- Konkursom će biti propisani uslovi za prijem 120 mladih stručnih ljudi na stručnoj praksi, a planirano je da oni krenu sa pripravničkim stažom do 15. marta - rekao je Stojančić.

Na 115. sednici usvojen je i tekst Lokalnog plana za borbu protiv korupcije grada Vranja, čije će mere sprovoditi Lokalni antikorupcijski forum LAF.
Veće je dalo saglasnost članici Veća Neli Dimitrijević o formiranju Radne grupe za izradu Strategije razvoja kulture od 2015. do 2020. godine.

Doneta je odluka o određivanju organa grada za upis prava svojine za objekte koji su izgrađeni na površinama javne namene.

- To je odluka koja se usaglašava sa zakonom o posebnim uslovima za upis prava svojine na objektima izgrađenim bez građevinske dozvole – objašnjava Stojančić.

Na Veću je usvojen program rada Kancelarije za zaštitu i ostvarivanje ličnih i kolektivnih prava Roma za 2015. godinu sa finansijskim planom.
 
Stojančić je najavio i brojne projekte u ovoj godini  kao podrška romskoj populaciji, poput izrade Plana detaljne regulacije Gornje Čaršije i ulaganja u infrastrukturu, koje će podržati OEBS.

Minutom ćutanja Gradsko veće je na sednici odalo poštu pogunuloj supruzi i sinu sekretara Eparhije vranjske Siniše Piljanovića, koji su stradali u saobraćajnoj nesreći.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: