Stižu pare od države: Danas po 50 evra za sve penzionere i korisnike PIO fonda

Lokalne vesti - Sreda 22.09.2021 - 11:18

Na račune penzionera, invalida rada i korisnika privremene naknade kod PIO fonda Srbije danas će biti uplaćeno po 5.900 dinara, kazao je ministar finansija Siniša Mali.

FOTO: D. Ristić/OK Radio FOTO: D. Ristić/OK Radio
- Ovo je deo trećeg paketa pomoći za ublažavanje posledica pandemije korona virusa, još jedno obećanje koje danas ispunjavamo - rekao je Mali za RTS.
 
Za tu namenu danas će iz budžeta biti isplaćeno 9,9 milijardi dinara.
 
Mali je podsetio je da je tokom 18 meseci pandemije svakom penzioneru uplaćena pomoć od po 59.000 dinara.
 
- Ova pomoć je stvarno pokazatelj naše snage, naše stanje u javnim finansijama je veoma stabilno i imamo novca, pokazali smo koliko je država jaka, i hoćemo da pomognemo onima koji su najugroženiji, sigurno to jesu naši najstariji sugrađan -  rekao je Mali.
 
Komentarišući kritike na račun novčane pomoći građanima, ministar je naglasio da u ovom trenutku Srbija nema potrebu da se zadužuje.
 
- U ovom trenutku na računu našeg budžeta imamo 257 milijardi dinara... 
 
Naš javni dug je 55,5 odsto BDP-a, ispod nivoa Mastrihta od 60 odsto koji je rezervisan za EU - rekao je Mali.
 
Istakao je da domaća ekonomija "mnogo bolje radi" nego što je planirano, te da se od tog novca pomaže građanima.
 
Mali je rekao da će svi punoletni građani u novembru dobiti još 30 evra pomoći za koju nije potrebno da se ponovo prijavljuju.
 
Pomoć od 20 evra punoletnim građanima biće isplaćena u decembru, a od 15. novembra do kraja tog meseca za nju će moći da se prijave oni koji su u međuvremenu postali punoletni i oni koji se ranije nisu prijavljivali za pomoć od 30 plus 30 evra.
OK Radio, Beta

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: