Stižu pare za žene preduzetnice

Lokalne vesti - Četvrtak 17.10.2013 - 10:54

Vranje - Organizacija EU Progres objavila je poziv za dodelu bespovratnih sredstava za podršku ženskom preduzetništvu u 25 opština južne i jugozapadne Srbije.

Ilustracija EU Progresa Ilustracija EU Progresa

Ovaj poziv otvoren je samo za nezaposlene žene registrovane na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, a najviše deset grantova do četiri hiljade evra biće odobreno isključivo za nabavku mašina, opreme i ostalih trajnih dobara.

Osim ove podrške, Evropska unija i Vlada Švajcarske preko EU Progres-a finansiraće i do 20 projekata opštinskih mehanizama za rodnu ravnopravnost sa po najviše dve hiljade evra po projektu.

- Nezaposlene žene, koje su na evidenciji NSZ najmanje tri meseca u kontinuitetu, mogu da dostave samo po jedan projekat za finansiranje pokretanja biznisa za proizvodnju ili usluge.

Novac će biti dodeljen na osnovu relevantnosti projekta, očekivanog ishoda i uticaja, kao i održivosti – kaže Petar Janjatović iz EU Progres-a.

Kako je saopšteno iz te organizacije, za ove projekte biće izdvojeno 40.000 evra, tako da će najmanji grant iznositi 1.500 evra, a najveći četiri hiljade.

Svi predlozi moraju biti dostavljeni EU Progres-u najkasnije do ponedeljka, 28. oktobra ove godine.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: