Sto lica traži promenu

Lokalne vesti - Četvrtak 21.06.2012 - 15:30

Više od 100 nezaposlenih lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje uključeno je ovog meseca u obuke za kvalifikaciju i dokvalifikaciju u okviru Trening centara.

Sa Tržišta rada Sa Tržišta rada
Obuke za potrebe tržišta rada traju najduže do šest meseci, a realizuju ih iskusni predavači i instruktori u obrazovnim Trening centrima. 
 
- Među najatraktivnijim zanimanjima su gerontodomaćice, mesari i kuvari - kaže Dragana Nakić, PR Nacionalne službe za zapošljavanje.
 
- Uslov za uključivanje u programe obuke je osnovno obrazovanje, ali postoje i slučajevi da su lica sa višom i visokom stručnom spremom takođe zainteresovana za prekvalifikacije, budući da ne mogu naći posao u struci – naglašava Nakićeva. 
 
Ovim obukama lica koja nemaju uspeha u traženju posla u struci ili žele da steknu nove kvalifikacije, moći će da se prekfalifikuju ili dokvalifikuju, čime će povećati šansu na tržištu rada.
 

Sva nezaposlena lica zainteresovana za programe obuke mogu da se opredele kod svojih savetnika za zapošljavanje, poručili su iz NSZS-a.   

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: