Stojčić: Požar u pozorištu podmetnut

Lokalne vesti - Ponedeljak 02.07.2012 - 12:01

Prema svim pokazateljima požar u kome je gotovo do temelja izgorelo vranjsko pozorište "Bora Stanković" je podmetnut , ocenio je gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčič.

Sa lica mesta Sa lica mesta

On je kazao da je najverovatnije uzrok podmetanja požara obračun između NN lica, koja su  zapalila diskoteku "Paladium", koju samo zid deli od pozorišta.

Stojčić kaže da se radi o neprocenjivoj šteti i nenadoknadivom gubitku u srpskoj kulturi.

Prema Stojčićevim rečima zgradi ove kulturno istorijske institucije predstoji rušenje a onda i izgradnja novog pozorišta. 

Direktor vranjskog teatra Nebojša Cvetković kazao je da smo izgubili jednu od najstarijih južnosrpskih kulturnih institucija, jer su se sve bitnije manifestacije u gradu održavale u sali pozorišta.

On je napomenuo da je u zgradi u vreme izbijanja požara boravila gostujuća glumica iz Valjeva Milica Trifunović koja je angažovana na predstavi “Narodna drama” koju priprema vranjski ansambl.

- Na sreću gliumica je na vreme evakuisana – kaže Cvetković.


Dojava o požaru prema rečima načelnik odeljenja za vanredne situacije Drakče Stanojkovića stigla je nakon tri minuta a u gašenju je učestvovalo 40 pripadnika vatrogasno spasilačkih jedinica Grada a pomoć je pružio i “Simpo”.

Požarom je prema Stanojkovićevim rečima zahvaćeno 500 metara kvadratnih, ali je sprečeno njegovo  širenje prema starom delu Hotela.

Pozorište “Bora Stanković” sagradio je  trgovac Janča Jovanović 1892.  godine, a objekat je adaptiran 1993. i 1996. godine.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: