STRAH, SMEH, SLOBODA: Otvoren 56. festival Joakim Vujić

Lokalne vesti - Utorak 27.10.2020 - 09:54

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sinić je u Pozorištu ,,Bora Stanković'' otvorio 56. Festival profesionalnih pozorišta Srbije ,,Joakim Vujić''.

Festival otvorili domaćini predstavom Festival otvorili domaćini predstavom
Pozdravljajući prisutne on se osvrnuo na istorijat Vranja, pre svega iz ugla grada koji je, iako na raskršću civilizacija i kultura, oduvek baštinio kulturno nasleđe i brinuo o očuvanju tradicije, istovremeno trudeći se da ne zaostaje za savremenim tendencijama, u svim segmentima života. 
 
Iskreno se nadam da će ambijent novog pozorišnog zdanja vranjskog teatra, kao i sam grad, doprineti dobroj festivalskoj atmosferi
 
Takođe, verujem da će repertoar 56. ,,Joakima Vujuća'' privući zaljubljenike u pozorišnu umetnost, ne samo iz Vranja već i iz celog regiona. 
 
A naš grad će ih sve zajedno, učesnike festivala i goste, prigrliti samo onako kako on ume, toplo i snažno, gostoljubivo i srdačno, da će svi zajedno poželeti da se ponovo vrate - rekao je otvarajući festival gradonačelnik Milenković. 
 
Festival će pod sloganom „Strah, smeh, sloboda“ trajati do 2. novembra, a u glavnom takmičarskom programu biće izvedeno sedam predstava
 
Čast da otvore festival imaju glumci grada domaćina, predstavom „Nečista krv“, Tijane Grumić, po romanu Bore Stankovića, a u režiji Juga Đorđevića.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: