ŠTRAJK u svim vranjskim školama

Lokalne vesti - Četvrtak 29.11.2018 - 09:59

Štrajk upozorenja u organizaciji četiri reprezentativna sindikata u prosveti na snazi je i u osnovnim i srednjim školama u na teritoriji Vranja, potvrđeno je OK Radiju.

Štrajk upozorenja kao prvi korak FOTO: HOL Štrajk upozorenja kao prvi korak FOTO: HOL
Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije za Vranje Dušan Mladenović kaže za OK Radio da su se svi sindikati složili oko štrajka u četvrtak.
 
- Štrajk upozorenja se sprovodi u svim školama na teritoriji grada, osim u dve, gde su sindikalni poverenici na bolovanju.
 
Nije održan prvi čas u prepodnevnoj smeni, a isto će biti i u popodnevnoj – kaže Mladenović.
 
Zahtevi prosvetara su povećanje plata od 14,6 odsto i nastavak rada na izradi platnih razreda.
 
- Povećanja plata još uvek nije definisano i mi iz medija saznajemo da se planira uvećanje za devet odsto, a pregovora sa ministarstvom nije bilo od poslednjeg štrajka.
 
Takođe, tražemo i pregovore o posebnom kolektivnom ugovoru koji nam ističe februara naredne godine, što bi bio jedan od načina za poboljšanje položaja prosvetnih radnika – kaže Mladenović.
 
Ukoliko se ne prihvate ovi zahtevi, prosvetari najavljuju štrajk 11. decembra, uz protestno okupljanje u Beogradu.
 
Štrajk organizuju Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS), Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost", Sindikat obrazovanja Srbije (SOS), Sindikat radnika u prosveti Srbije (SRPS).
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Novak Novak
30.11.2018. , 15:52
Profesija koja zadnju deceniju nema stida.Malo rada za mnogo para.Sramno