Prosvetari prelaze na SVAKODNEVNI ŠTRAJK

Lokalne vesti - Petak 21.09.2018 - 09:16

Prema preporuci četiri sindikata obrazovanja, prosvetni radnici u Vranju će u ponedeljak početi sa svakodnevnim štrajkom koji će trajati do kraja naredne sedmice.

Tokom cele nedelje časovi će trajati 30 minuta FOTO: Thinkstock Tokom cele nedelje časovi će trajati 30 minuta FOTO: Thinkstock
Štrajk organizuju zajedno Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikat radnika u prosveti, UGSPR „Nezavisnost“ i Sindikat obrazovanja Srbije.
 
Tokom čitave naredne nedelja, časovi će u najmanje deset osnovnih i srednjih škola  na teritoriji grada biti skraćeni na 30 minuta, najavljuju iz vranjske Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS). 
 
- Imali smo veliki odziv prosvetnih radnika na prethodna tri štrajka koja su organizovana od početka školske godine, pa očekujemo da ćemo svi istrajati do ispunjenja zahteva.
 
Narednog petka ćemo napraviti presek, odnosno analizu i dogovorićemo se o narednim koracima, ali se nadam da će se sve do tada okončati na najbolji način – kaže Dušan Mladenović, predsednik USPRS u Vranju.
 
Jedini zahtev je da, po predlogu o platnim grupama i razredima zaposlenih u javnom sektoru, svi prosvetni radnici budu svrstani u devetu grupu.
 
Prema nezvaničnim saznanjima, Ministarstvo prosvete je spremno da, kao kompromisno rešenje, predloži da u devetu platnu grupu uđu samo razredne starešine.
 
Mladenović smatra da je to samo pokušaj da se unese razdor među zaposlenima i da ostaje zahtev da u devetu platnu grupu uđu svi prosvetari.  
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: