Štrausovi čočeci!

Lokalne vesti - Utorak 05.06.2012 - 09:21

Proslavljeni majstor trube Ekrem Mamutović i njegov orkestar “Bakija Bakić” objavili su drugi album pod nazivom „Red Čoček“, u izdanju produkcije "Jelek “ i kompanije "Biveko".

Mamutović Mamutović
Svi čočeci koji su se našli na albumu su autorska dela samog Mamutovića a odsvirao ih je njegov bend koji je sastavljen od 10 članova. 
 
Među čočecima nalazi se i obrada Štrausovog valcera "Na lepom plavom Dunavu".
 
-   Odlično zvuči i ne mogu da  definišem u kom stilu je album - po malo romska, narodna i džez-bluz muzika grade jedan novi i drugačiji zvuk. Muzika koja se može čuti na albumu nije klasično trubačka, već predstavlja jednu urbaniju priču, u čemu nam je puno pomogao producent je Zoran Sujić – kaže Mamutović.
 
Posle promocije albuma  orkestar “Bakije Bakića” predvođen Ekremom Mamutovićem počinje sa pripremama za Guču, nakon čega sledi turneja po Srbiji i inostransvu.
 
- Za nas nema odmora, trenutno su nam sve snage usmerene na pripreme za Sabor trubača u Guči, ali intezivno radimo i na novom albumu, gde ćemo raditi svirati takozvane “pevane kompozicije” i koji bi trebao da se nađe u prodaji do kraja godine  - kaže vođa najboljeg orkestra sabora u Guči 2009. godine i majstor trube Ekrem Mamutović.
 
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: