Strava u azilu za pse?

Lokalne vesti - Utorak 05.06.2012 - 09:07

Aktivisti Udruženja za zaštitu životinja „Najbolji prijatelj“ ovih dana pokrenuli su veliku akciju protiv rada gradskog azila za pse u Davidovcu. Oni tvrde da azil funkcioniše protivno svim zakonskim regulativama, o čemu su obavestili nadležne organe.

Sa lica mesta Sa lica mesta
Sa druge strane, iz Veterinarske stanice u Vranju u čijoj je nadležnosti azil, tvrde da su optužbe smišljene i neosnovane.
 
-   Tamo se dešavaju u najmanju ruku vrlo čudne stvari. Psi se nalaze u malim boksovima, na sve strane je izmet i mokraća, hrana je na suncu ili leži u mokraći, a u azilu imate čoveka koji je na poslu dva sata dnevno. Boksovi se peru šmrkovima i leti i zimi, a u ionako malim boksovima nalaze se po dva psa – kaže Rosa Drmonjić, predsednica udruženja „Najbolji prijatelj“.
 
O azilu za pse su najpre brinuli nadležni iz gradskog komunalnog preduzeća, a zatim je u međuvremenu sklopljen ugovor sa privatnom veterinarskom stanicom.
 
-   Naša nadležnost prestaje  hvatanjem i dovoženjem pasa lutalica u azil. Zaposleni u šinterskoj službi prilikom predaje pasa sačinjavaju zapisnik, a nega i briga o psima je posao za zaposlene u azilu – objašnjava direktor "Komrada" Dejan Ilić.
 
Jedan od vlasnika veterinarske stanice, doktor Dejan Tričković, ne negira da uslovi nisu idealni , ali sa druge strane oštro demantuje optužbe koje dolaze iz udruženja za zaštitu životinja.
 
-   Te optužbe se krajnje smišljemo plasiraju. Azil je takav kakav jeste,  mi ga nismo gradili u okviru postojećih uslova brinemo na najbolji mogući način. Pokušavamo da rešimo veliki problem u gradu, što se tiče pasa lutalica u okviru budžeta koji imamo. Ne negiram da se dese propusti, ali sve ostalo je netačno – kaže Tričković.
 
Iako ni sam Tričković , a ni ostali nadležni ne žele da kažu koliko se iz budžeta na godišnjem nivou izdvaja za održavanje azila, kako nezvanično saznajemo reč je sumi od oko dva miliona dinara.
 
 
O svim navodnim malverzacijama ljudi iz udruženja su obavestili nadležne organe i sada se očekuje njihova reakcija. 
 

Do sada je na teren izašla samo veterinarska inspekcija. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: