Sud: Svi neka prouče zakon!

Lokalne vesti - Petak 17.01.2014 - 13:20

Sudija iz prethodnog postupka i v.d.predsednika Višeg suda u Vranju Dragan Stefanović izjavio je da je trojicu „napadača“ na narodnog poslanika Dragana Nikolića oslobodio u skladu sa zakonom.

Visi sud Vranje Visi sud Vranje

On je rekao da to nema veze sa postupkom koji će biti nastavljen, već da samo nisu postojali uslovi za određivanje pritvora.

– Ja kao sudija za prethodni postupak nisam našao razlog za određivanje pritvora.

Rešenje su u petak stranke dobile, a gospodin Nikolić do trenutka davanja izjave na OK Radiju verovatno nije video to rešenje, pa tako istupa u javnost na šta svakako ima pravo.

Želim da podsetim da u ovom slučaju Dragan Nikolić nije ni narodni poslanik niti advokat, već stranka u postupku, odnosno oštećeni – kaže Stefanović.

On kaže da je lično saslušao osumnjičene po nalogu Tužilaštva koje je dalo nekoliko razloga za određivanje pritvora, ali da ti razlozi nisu ispunili zakonske uslove za traženu odluku.

– Tužilac ima pravo da se žali, a da li će to učiniti, videćemo.

A kada smo kod toga, ako već neko želi da komentariše pravne stvari, neka barem prouči zakonske odredbe.

Dakle, u svakom slučaju o eventualnoj žalbi ne odlučuje Apelacioni sud, nego Veće Višeg suda u Vranju.

Pre nego što daje izjave, neka malo prouči nove odredbe zakona – kaže sudija Stefanović i dodaje da iza rešenja nema nikakve pozadine, već da je sve rađeno po važećim zakonima.

– Ovde nema ničeg nejasnog ili protivzakonitog, kako uporno pokušavaju da nam nametnu. Sve je lako proverljivo – završava Stefanović.

Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: