SURDULICA: Gašić da se izvini Surduličanima

Lokalne vesti - Petak 01.05.2015 - 10:16

Posle Vranja, o poseti ministra vojnog Bratislava Gašića jugu Srbije oglasila se i lokalna samouprava Surdulice.

Vojnici i civili u poseti budućoj kasarni u Surdulici foto ministarstvo odbrane Vojnici i civili u poseti budućoj kasarni u Surdulici foto ministarstvo odbrane

U saopštenju koje je potpisala predsednica te opštine Aleksandra Popović naglašava se da lokalna vlast podržava povratak kasarne u Surdulicu, te da je preduzela sve mere iz svoje nadležnosti da do toga konačno i dođe, ali...

- Ministar odbrane Bratislav Gašić se nije udostojio da o svojoj poseti obavesti opštinsko rukovodstvo.

Da ministar planira posetu Surdulici i da je poseta realizovana, kao predsednica opštine to sam saznala na osnovu vesti i fotografija koje su objavili mediji. Za mene je ovo primer vrhunske neodgovornosti jednog ministra i to pokazuje lični odnos ministra Gašića, ali i institucionalni odnos resornog ministarstva prema jednoj lokalnoj samoupravi na jugu Srbije.

Ukoliko je gospodin Bratislav Gašić istog dana izdvojio vreme da poseti OO SNS-a, a nije imao vremena da se sastane sa rukovodstvom opštine, onda je to dokaz da on u Surdulicu nije došao kao ministar i državnik već isključivo kao funkcioner SNS.

Iz tog razloga mu javno postavljam pitanje da li je on ministar odbrane samo za članove SNS ili je ministar svih građana Surdulice? - pita se predsednica Surdulice.

U njennom saopštenju ovakvo ponašanje ministra vojnog ocenjeno je kao „par exellance dokaz političke diskriminacije koji ne doprinosi razvijanju demokratije, tolerancije, političkih i međunacionalnih odnosa u Surdulici“.

- Ako podelu na „naše“ i „njihove“ promoviše ministar u Vladi Srbije, kakav onda odnos građani Surdulice i lokalna samouprava mogu da očekuju od drugih državnih institucija i nižih činovnika u Beogradu?

Vrata opštine Surdulica su uvek bila i ostala otvorena za sve ministre bez obzira kojoj političkoj stranci pripadaju. Očekujem da će ministar priznati grešku i uputiti javno izvinjenje opštinskom rukovodstvu i svim građanima Surdulice - kaže se u saopštenju koje je potpisala predsednica opštine Surdulica Aleksandra Poopović.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: