Surduličko zdravstvo u kolapsu!

Lokalne vesti - Petak 24.01.2014 - 12:13

Vranje - Zbog blokade računa, u Zdravstvenom centru u Surdulici kasne plate zaposlenima, nema goriva za sanitetska vozila, a grejanje je na minimumu.

ilustracija ilustracija

Naime, račun je u blokadi za oko šest miliona dinara jer su pojedini lekari tužili Zdravstveni centar zbog neisplaćenog prekovremenog rada, pa su te tužbe od pre dve godine sada stigle na naplatu.

– Pre tri godine određeni broj lekara ginekologa nije primio naknade za prekovremeni rad. Tužili su Zdravstveni centar i sada imamo situaciju da su tužbe došle na naplatu, blokiravši nam račun centra.

Međutim, mi smo imali poseban račun uz odobrenje Vlade i Ministarstva na koji su dolazile plate i ostala sredstva za funkcionisanje.

S obzirom da Vlada mora svake godine da da saglasnost za funkcionisanje tog računa, sada zbog povećanih aktivnosti odobrenje nije stiglo – kaže direktor ZC Dragan Kitanović.

Prema njegovim rečima, već sada se osećaju drastične posledice blokade računa.

– Već nam nedostaju određeni materijali za rad. Nemamo ugalj, tako da je i grejanje pri izdisaju. Veliki problem imamo i sa gorivom, jer ne možemo da snabdevamo vozni park sanitetskih kola.

Dakle, trenutno smo na minimumu minimuma funkcionisanja i o tome je obaveštena Vlada Srbije – kaže Kitanović.

On na kraju dodaje da je trenutno račun blokiran za 519 hiljada dinara, ali da može da se desi da ta cifra bude mnogo veća ukoliko još tužbi dođe na naplatu.

Inače, Zdravstveni centar u Surdulici tužilo je šest ginekologa i jedan internista.

Aleksandar Aca Stojković

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: