Sve o novoj državnoj pomoći: Svaki radnik dobiće po 48.000 dinara, prijava za 60 evra putem telefona

Lokalne vesti - Četvrtak 28.01.2021 - 11:41

Prethodnim ekonomskih merama za pomoć privredi i građanima od šest milijardi evra, država će pridružiti nove dve i po milijarde.

Prvih 30 evra treba da stigne krajem maja FOTO: Thinkstock Prvih 30 evra treba da stigne krajem maja FOTO: Thinkstock
Punoletni državljani će ovoga puta dobiti dve jednokratne pomoći od po 30 evra, a penzioneri po dodatnih 50 evra
 
Uz to, mikro, mala i srednja preduzeća dobiće tri puta po 50 odsto minimalca, što je za svakog zaposlenog po 48.000 dinara, a još se razmatra primena mere i na velika preduzeća, pišu "Novosti".
 
Predsednik Aleksandar Vučić je najavio da firme isplatu pomoći za minimalne zarade mogu da očekuju od 1. aprila, a građani jednokratni dodatak od 30 evra - u maju i novembru
 
Prevoznici u drumskom saobraćaju dobiće 600 evra mesečno po autobusu u narednih pola godine.
 
Novim paketom podrške tako je predviđeno četiri grupe mera, od kojih je prva direktna podrška privatnom sektoru
 
Od države bi minimalac zasada dobilo oko 1,2 miliona ljudi, a novčanu pomoć 1.695.067 penzionera, koliko ih je u evidenciji PIO fonda iz novembra prošle godine.
 
Kako je Srbija lane imala najniži pad BDP u Evropi - 1,1 odsto, stručnjaci očekuju da rast ove godine od pet odsto prema prognozi MMF-a bude dovoljan da se pokriju prošlogodišnji gubici
 
Predsednik je prilikom najave mera poručio građanima da zbog tog ekonomskog paketa država neće imati probleme, da drži sve pod kontrolom, ne ostavlja dugove i dodao da javni dug Srbije neće preći 61 odsto.
 
Iz Ministarstva finansija kažu, mera jednokratne pomoći ostvarivaće se na isti način kao prošle godine za 100 evra. 
 
Svi punoletni državljani Srbije, koji imaju važeću ličnu kartu i prebivalište u našoj zemlji moći će da se prijave putem kontakt-centra ili internetom putem sajta uprave za trezor za isplatu dvokratne novčane pomoći u iznosu od ukupno 60 evra.
 
Očekuje se da automatski novac na račun legne penzionerima i primaocima socijalne pomoći, dok će ostali po 30 evra dobiti krajem maja
 
Kao i prošlog maja i sada će prilikom prijavljivanja biti neophodni broj važeće lične karte i matični broj, ime banke u kojoj je račun. 
 
Ako se bude prijavljivalo preko kontakt-centra, mogao bi ponovo biti u opticaju broj telefona 0800 101 100.
OK Radio, Večernje novosti

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: