Uskoro nova pomoć države: Zaposlenima isplata u DVA ILI TRI NAVRATA, pare i za NEZAPOSLENE?

Lokalne vesti - Subota 16.01.2021 - 11:21

Novi paket državne podrške privredi i građanima koji treba da ublaži posledice izazvane pandemijom obuhvatiće i nezaposlene, pišu "Novosti".

Do polovine februara biće definisan novi paket pomoći FOTO: S. Tasić/OK Radio Do polovine februara biće definisan novi paket pomoći FOTO: S. Tasić/OK Radio
Kako saznaju "Novosti", ova kategorija ugroženih sigurno će dobiti određenu pomoć, a u Nemanjinoj 11 se intenzivno radi na definisanju predloga i sagledavanju koliko će sredstava biti izdvojeno za tu namenu.
 
Ministar finansija Siniša Mali je to i nagovestio ističući da razmišljaju kako da pomognu nezaposlenima.
 
- Nama je stopa nezaposlenosti niža nego pre pandemije virusa korona i nemamo problem u tom segmentu.
 
Ali, razmišljamo kako da nezaposlenima, ljudima koji su ostali bez posla pomognemo, da im olakšamo i ublažimo negativne posledice - kazao je Mali.
 
Što se tiče podrške građanima, koja je prošle godine bila u vidu isplate 100 evra za sve koji su to želeli, ministar je rekao da i o tome razmišljaju, ukoliko bude potrebno.
 
Pojedini stručnjaci osporavaju ovu meru, jer smatraju da novac treba ciljano da se usmeri ka najugroženijim kategorijama stanovništva.
 
Do polovine februara biće definisan novi paket pomoći i razmatra se podrška za celokupnu privredu
 
To znači da bi 1,05 miliona zaposlenih moglo da dobije dva ili tri puta po pola minimalca, odnosno od 32.000 do 48.000 dinara.
 
I predsednik Aleksandar Vučić i ministar Siniša Mali najavili su da se razmatra dodatna pomoć za one grane privrede koje su najugroženije, a to su ugostiteljstvo, hotelijerstvo, turizam i putnički saobraćaj, ali još uvek nije poznato na koji način će to biti učinjeno.
OK Radio, Večernje novosti

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:

16.01.2021. , 16:59
ja mislim da treba pomoci socijalno koji primaju i starosti 0d 70 pa navise koji nema od cega da zive jel socijalno je mnogo malo poz