Sve više DECE zaražene koronom, u Vranju situacija stabilna

Lokalne vesti - Četvrtak 08.04.2021 - 13:45

Pik epidemije virusa korona među školskom populacijom u Vranju bio je pre tri nedelje, a situacija je trenutno stabilna.

Od uvođenja onlajn nastave cifre lagano padaju FOTO: Free Images Od uvođenja onlajn nastave cifre lagano padaju FOTO: Free Images
U Srbiji se virus korona češće javlja kod dece i klinička slika je sve teža, kažu doktori u kovid bolnicama. 
 
Najmlađi pacijenti dolaze sa višom temperatorum, a lečenje traje duže, navode lekari.
 
Oni ukazuju da su uzrok tome, najverovatnije, novi sojevi virusa, najčešće takozvani britanski soj koji je zarazniji nego raniji oblici.
 
U Vranju se u poslednje tri nedelje registruje tendencija blagog, ali konstantnog pada broja zaraženih u školama na teritoriji Grada, kaže za OK Radio zamenica gradonačelnika Vranja Zorica Jović.
 
- Poslednji podaci, zaključno sa sredom, kažu da je trenutno koronom inficirano 107 učenika i 105 nastavnika, uključujući tu i Predškolsku ustanovu "Naše dete".
 
U ovom periodu, od kada su srednjoškolci i stariji osnovi prešli na onlajn nastavu, nije bilo drastičnog smanjenja brojki, ali se te cifre svakodnevno smanjuju za po dva ili tri - kaže Zorica Jović.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: