"Sve za Ekonomsku je istina"

Lokalne vesti - Sreda 07.05.2014 - 09:52

Miomir Stanisavljević, profesor fizičkog vaspitanja u penziji, demantovao je optužbe da on stoji iza anonimnih prijava dostavljenih OK Radiju o radu Branka Trajkovića, direktora Ekonomske škole u Vranju.

Stanisavljević Stanisavljević

U toj dostavi se navodi da je  Ekonomska škola u Vranju „sigurna kuća“ za zapošljavanje rođaka i prijatelja aktuelnog direktora te ustanove Branka Trajkovića.

U izjavi za OK radio Trajković je negirao navode o nezakonitom zapošljavanju i zloupotrebi funkcije na kojoj se nalazi, tvrdeći  da iza izneštih neistina protiv njega stoji njegov bivši kolega, profesor fizičkog vaspitanja koji je od skora penzioner.

- Ne postoji drugi profesor fizičkog vaspitanja koji je prošle godine otišao u penziju sem mene.  Ne može Trajković  proizvoljno da proziva nekoga bez razloga.

Istina je da je zapošljavao svoje ljude. Navešću vam slučaj kolegenice kojoj je dao otkaz da bi primio ćerku.

Kolegenica je sudskim putem ponovo vraćena na posao. Demantujem njegove uvrede da sam među profesorima bio najveći simulant i neradnik Ekonomske škole od kako ona postoji – kaže Stanisavljević.

Prema njegovim rečima Trajković je i svoju drugu ćerku zaposlio na mesto blagajnice u Ekonomskoj školi.

- To još nigde nisam čuo, pa ni u privatnim firmama nema toga.

Najtragičnije je što kolektiv od 90 intelektualaca tome ne može da stane na put, jer nema nikakvog uticaja.

On je obrlatio i članove Školskog odbora radi šta hoće, a krije se iza Školskog odbora kao iza paravana – kaže Stanisavljević

Stanisavljević  navodi da Trajković godinama izdaje fiskulturnu salu rekreativcima zbog čega se časovi  fizičkog u popodnevnoj smeni ne drže posle 18 časova.  

- Sala ima 35 termina nedeljno, a svaki termin košta 2.000 dinara.  Izračunajte, mesečno se obezbedi pozamašna suma novca od koje je prijavljena samo ona koja  se uplaćuje na račun škole.

Njegov podstanar je angažovan na naplati korišćenja termina u sali. Ja ne govorim da je Trajković uzeo novac, ali gde je taj novac kakvi su njegovi tokovi,  to mora da utvrde nadležne institucije.

Godišnje umesto 2, 4 miliona dinara, prijavljuje se zarada od 500.000 dinara. I sam sam dok sam radio isteran sa časa zajedno sa učenicima zarad rekreativaca.

Pitam sad kome je namenjena sala: deci, ili onima koji uzimaju novac - kaže Stanisavljević.

Kako kaže, samovolju i Trajkovićevu bahatost i sva dešavanja u Ekonomskoj školi Stanisavljević je prijavio Ministarstvu prosvete i gradonačelniku Zoranu Antiću .

Do sada  od nadležnih niko nije reagovao zbog čega će se kako kaže obratiti i premijeru Aleksandru Vučiću.

- Šta on misli da je neko budala? Tragedija je što to godinama traje. Od prošle godine sam u penziji, sada četiri profesora dele moje časove.

Zamislite, Trajković  priča da ništa nisam radio u nastavi, a sad je ispalo da vredim za četiri čoveka – na kraju napominje Stanisavljević.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: