Svečano otvoren 21. MAJ MESEC MUZIKE

Lokalne vesti - Utorak 11.05.2021 - 10:08

Koncertom Novosadskog kamernog ansambla u Pozorištu ,,Bora Stanković'' počela je tradicionalna manifestacija ,,Maj mesec muzike''.

Koncert Novosadskog kamernog ansambla FOTO: vranje.org.rs Koncert Novosadskog kamernog ansambla FOTO: vranje.org.rs
Dvadeset prve majske muzičke svečanosti otvorio je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković koji je istakao da je manifestacija, zahvaljujući dužini trajanja i kvalitetu programa, prepoznata kao veoma značajna kako na kulturnoj mapi Srbije, tako i regiona. 
 
On je podsetio da prošle godine jubilej manifestacije nije obeležen zbog pandemije izazvane korona virusom, ali da je manifestacija ipak održana. 
 
- Od početka ove godine održali smo neke od manifestacija, uglavnom online, jer su epidemijski uslovi to zahtevali. 
 
Ipak, došli smo do trenutka kada se situacija sa pandemijom koronavirusa stabilizovala i veoma mi je drago što se publika polako vraća u institucije kulture i na kulturna dešavanja
 
Tako ćemo i ovogodišnju manifestaciju ,,Maj mesec muzike’’ ipak održati u redovnom terminu, na zadovoljstvo posebno odnegovane publike, koja se raduje svakom sledećem koncertu. 
 
Organizatorima želim da nastave da rade na promociji klasične muzike sa istim žarom i entuzijazmom, a publici da uživa u koncertima - rekao je gradonačelnik otvarajući manifestaciju. .
 
U ime organizatora manifestacije prisutne je pozdravila direktorka Muzičke škole ,,Stevan Mokranjac’’ Tanja Bliznakovski Jovanović
 
U okviru manifestacije predviđeno je 11 koncerata, računajući i obeležavanje Dana škole, 31. maja
 
Ljubiteljima klasične muzike u Vranju predstaviće se umetnici iz Srbije i Makedonije na različitim instrumentima. 
 
Ovo je 21. po redu manifestacija koju organizuje Muzička škola ,,Stevan Mokranjac’’ uz podršku Grada i Ministarstva kulture i informisanja.  
 
Osim koncerta na otvaranju, svi ostali biće održanu u Koncertnoj sali Muzičke škole, sa početkom u 19 sati, uz poštovanje svih protivepidemijskih mera.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: