SVEČANO ZA 7. SEPTEMBAR: Uručene nagrade

Lokalne vesti - Sreda 07.09.2016 - 22:22

Na svečanoj sednici Skupštine grada, kojom je počelo obeležavanje 7. septembra, Dana oslobođenja Vranja u Drugom svetskom ratu, uručene su ovogodišnje sedmoseptembarske nagrade.

Gradsko rukovodstvo i zvanice na svečanosti u skupštinskoj sali; FOTO D. Ristić/OK Radio Gradsko rukovodstvo i zvanice na svečanosti u skupštinskoj sali; FOTO D. Ristić/OK Radio

Svečana sednica je počela intoniranjem himne Srbije „Bože pravde“.

Nakon toga, zvanicama se obratio predsednik Skupštine grada Dejan Tričković koji je rekao da se ovom prilikom obeležava važan trenutak istorije kada se podsećamo da je antifašistička borba naše dragoceno nasleđe, koje smo dužni da prenosimo narednim generacijama.

- Iz vranjskog kraja je u rat otišlo preko 12.000 boraca. Vranjanci su uvek na braniku otadžbine nesebično davali sebe.

Danas se sećamo i klanjamo onima koji su dali svoje živote da bi generacije i generacije nas živeli u slobodi
– rekao je Tričković.

Na svečanoj sednici su dodeljene i ovogodišnje sedmoseptembarske nagrade u vidu diplome i novčanog iznosa od po 50.000 dinara, koje su ravnopravno poneli novinar Dušan Dude Đorđević i dobrovoljni davalac krvi – rekorder Sreten Mihajlović.

U obrazloženju, predsednik komisije za mandatno – imunitetska i administrativna pitanja Miroslav Nešić je rekao da je Dušanu Đorđeviću nagrada dodeljena za izuzetna dostignuća u književnom stvaralaštvu, novinarskom i humanitarnom radu.

Sreten Anđelković, dugogodišnji dobrovoljni davalac krvi je nagrađen za podsticaj, afirmaciju i rezultate u ovoj humanoj delatnosti, istakao je Nešić.

U ime nagrađenih, prisutnima se obratio Dušan Đorđević i istakao da ovu nagradu doživljava kao nadu da će u njenoj suštini uvek biti ideal antifašizma, borbe partizanskog i ravnogorskog pokreta i svih slobodoljubivih ljudi.

- Nadam se i da ova nagrada nikad neće biti devalvirana tako što će biti zloupotrebljavana u dnevno političke svrhe i da će biti doživljavana kao gradska, antifašistička i slobodarska, koja će da ukazuje da je budućnost svih žitelja Vranja u jedinstvu, slozi i radu na sveopštem boljitku – rekao je Đorđević.

Sednici su prisustvovali i vladika vranjski Pahomije, narodni poslanik Slaviša Bulatović, načelnik okruga Srećko Pejković, gradonačelnik Slobodan Milenković, zamenik gradonačelnika Igor Andonov, načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović, predstavnici Vojske Srbije, načelnik Policijske uprave Igor Živković, predstavnici BIA-e, gradski većnici, direktori javnih preduzeća i ustanova i direktori vranjskih škola.

Svečanost je završena koktelom u holu ispred skupštinske sale.
 

    

 

Ovaj segment programa OK Radija podržan je od strane grada Vranja u okiru medijskog projekta "Informisanje građana u službi javnog interesa". Stavovi izneti u prilogu ne odražavaju nužno stav grada Vranja.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: