Švedska sve bliža: Wacken fondacija podržala MUD FACTORY

Lokalne vesti - Nedelja 26.05.2019 - 11:59

Jedan od najvećih svetskih metal festivala – „Wacken“ je podržao bend iz Vranja „Mud Factory“ u borbi da svoj prvi album završe u čuvenom švedskom studiju „Fredman“.

Rad i trud se isplatili: Rad i trud se isplatili:
Vranjski metal bend "Mud Factory" sa ponosom saopštava da je njihova kampanja za prikupljanje sredstava za miks i master albuma u čuvenom švedskom studiju Fredman, pri kraju.  
 
Nakon završene IndieGoGo kampanje, gde je bend prikupio oko 400 dolara, i još nekoliko uspešnih aktivnosti, stigla je veoma važna vest na adresu ovog vranjskog benda – „Wacken“ fondacija je podržala „Mud Factory“ sa 1.200 evra
 
Iz benda nam kažu da su veoma počastvovani što je baš festival kakav je nemački „Wacken“ odlučio da pomogne sa preostalim potrebnim iznosom
 
- Veoma smo srećni, ponosni i zahvalni, kako „Wacken“ fondaciji, tako i SOKOJ-u koji je prvi podržao ovu ideju, kao i svima vama koji ste prepoznali koliko je ovo važno za nas, ali i za celu domaću metal scenu, i pomogli na najrazličitije načine. 
 
Pred nama je odlazak u Švedsku i rad sa jednim od najpoznatijih svetskih producenata, a mi ćemo se potruditi da ceo taj put i proces dočaramo u jednom kratkom filmu, koji ćemo potom objaviti – kažu Vranjanci.
 
Važno je napomenuti da je „Mud Factory“ 2014. godine pobedio na „Wacken Metal Battle“ takmičenju na tlu Srbije i nastupio na regionalnom superfinalu u Zadru, ali se tada ipak nije plasirao na „Wacken festival“
 
Iz benda poručuju da želja da tamo nastupe ne prestaje, i da je pomoć ovakvog festivala definitivno znak dobrog rada i veliki podstrek za budućnost. 
 
"Mud Factory" je početkom godine snimio svoj prvi LP album, pod nazivom “The Sins of Our Fathers” u beogradskom studiju Devotion, i sada je pred njima postprodukcija u studiju Fredman u Švedskoj.
 
„Wacken“ je jedan od najvećih hevi metal festivala na svetu koji se svake godine u avgustu održava u istoimenom mestu, nedaleko od Hamburga.
 
Organizatori su osnovali i istoimenu fondaciju sa misijom podrške i širenja hard rok i hevi metal muzike.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: