"Svi da povuku na istu stranu"

Lokalne vesti - Petak 14.09.2012 - 10:53

Štrajk u "Jumku" je propao, priznali su i predstavnici ASNS-a u toj firmi u razgovoru sa načelnikom Okruga Budimirom Mihajlovićem.

Detalj iz Detalj iz "Jumka"
Mihajlović kaže da država na svaki način želi da pomogne vranjskim tekstilcima da opstanu i da kompanija stane na noge, ali ocenjuje da nagomilani problemi fabrike ne mogu biti rešeni štrajkom i sukobom sindikata i menadžmenta. 
 
- Potrebno je da se postigne konsenzus između radnika i menadžmenta i da svi oni počnu da „vuku na istu stranu“. U suprotnom, uvek će biti povoda da se raspravlja i štrajkuje, a da se ne radi dobro – kaže Mihajlović. 
 
Načelnik Okruga ukazuje da osim problema sa sopstvenim radnicima zbog zaostalih zarada i pritisaka sindikata da se dugovanja namire,  „Jumko“ ima i tržišne probleme. 
 
Prema njegovim rečima, koncepcija i strategija „Jumka“ ne može se zasnivati samo na namenskoj proizvodnji za velike kupce.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: