Svim silama protiv TRGOVINE LJUDIMA

Lokalne vesti - Petak 07.04.2017 - 12:03

Odbor za ljudska prava iz Vranja, kao deo Anti trafking mreže, u sali Načelstva Pčinjskog okruga u petak je orgaanizovao okrugli sto pod nazivom “Problem trgovine ljudima”.

Mnogo zainteresovanih za okruglim stolom FOTO OK Radio Mnogo zainteresovanih za okruglim stolom FOTO OK Radio

Skupu su prisustvovali predstavnici važnih institucija i nevladinih organizacija u Vranju.

Miroslava Despotović, iz Odbora za ljudska prava, navela je da su njihove aktivnosti u borbi protiv ove društvene pojave prvenstveno usmerene na edukaciju.

- Obuhvatili smo srednjoškolace, ali i predstavnike nadležnih institucija koje su uključene u borbu protiv trgovine ljudima.

Trenutno je završen jedan ciklus od 10 radionica, u okviru koga smo radili edukacije u tri srednje škole, a te radionice je prošlo više od 200 učenika
- rekla je Despotovićeva.

Trgovina ljudima je teško krivično delo i ozbiljan društveni problem, jer najdrastičnije ugrožava osnovna ljudska prava, i to pravo na život, pravo na izbor i pravo na slobodu kretanja.

Proces trgovine ljudima obuhvata vrbovanje, transport i eksploataciju.

Odbor za ljudska prava iz Vranja je deo Anti trafking mreže, organizacije civilnog društva, koja protiv trgovine ljudima osmišljava i sprovodi aktivnosti u cilju sprečavanja, smanjivanja i rešavanja problema trgovine ljudiima na državnom nivou i lokalnim zajednicama u Srbiji.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: