Tači najavio referendum o KOREKCIJI GRANICA

Lokalne vesti - Sreda 08.08.2018 - 07:57

Vranje - Predsednik samoproglašene Republike Kosovo Hašim Tači, najavio je referendum o „korekciji granica“ između Kosova i Metohije i Srbije.

Tači predlaže „mirnu korekciju granice Tači predlaže „mirnu korekciju granice" FOTO: EPA/Petrit Prenaj
Portal KoSSev prenosi da je Tači naglasio da je predložio „mirnu korekciju granice“, za koju ocenjuje da je u korist Kosova i to „iako protivnici ovog predloga propagiraju podelu i razmenu teritorija“.
 
- U takvoj situaciji, zaista ne ostaje ništa drugo nego da se osnaže građani Republike Kosovo na donošenje odluka, što im omogućava da sami odlučuju ko je u pravu, a koja opcija je u interesu Kosova
 
Stoga je imperativ omogućiti našim građanima pravo na referendum, na kojem radim da postane stvarnost - naveo je Tači na Fejsbuku.
 
On je i ovom prilikom odbacio mogućnost podele i razmene teritorija, ali nije pojasnio šta konkretno podrazumeva „korekcija granica“, prenosi KoSSev.
 
Tači je prošle nedelje izjavio da „korigovanje granica“ podrazumeva da se konačno u dijalogu koji će se dogoditi odrede granice između Kosova i Srbije i da na tome treba da rade zajedno sa međunarodnim faktorima.
 
On je rekao i da je zahtev Albanaca sa juga Srbije, iz tzv. „Preševske doline“ (Preševo, Bujanovac, Medveđa) postao institucionalizovan.
 
Ako Kosovo i Srbija postignu o tome dogovor, „Preševska dolina" može da se pripoji Kosovu, dodao je Hašim Tači.
 
Sa druge strane, poslanik opozicione Alternative za Kosovo u Skupštini Kosova Iljir Deda, ocenio je da je Hašim Tači izrekao „još jednu laž“ kada je izjavio da će "Preševska dolina" biti pripojena Kosovu.
 
On je na Fejsbuku napisao da Tači „manipuliše osećanjima Albanaca Preševske doline“.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: