Tači: PREŠEVO i BUJANOVAC deo KOSOVA, Deda: To je manipulacija

Lokalne vesti - Petak 03.08.2018 - 11:09

Vranje - Ako Kosovo i Srbija postignu o tome dogovor, „Preševska“ dolina može da se pripoji Kosovu, izjavio je kosovski predsednik Hašim Tači.

Tači: Ne podeli, da pripajanju FOTO: Getty Images Tači: Ne podeli, da pripajanju FOTO: Getty Images
On je rekao i da je zahtev Albanaca sa juga Srbije, iz tzv. „Preševske doline“ (Preševo, Bujanovac, Medveđa) sada postao institucionalizovan.
 
Kako navodi prištinska "Koha", Tači je rekao i da, ukoliko se dve strane sa tim saglase, taj sporazum ne može niko da spreči, "čak ni Evropska unija, ni NATO ni SAD".
 
Ipak, Tači smatra i da do podele Kosova i Metohije ne sme doći.
 
- Ja ističem da ću u okviru korigovanja granica jasno reći 'ne' podeli (Kosova) i 'da' pripajanju Preševske doline Kosovu - rekao je kosovski predsednik u intervjuu za Glas Amerike, program na albanskom jeziku.
 
Prema njegovim rečima, to podrazumeva da se konačno u dijalogu koji će se dogoditi odrede granice između Kosova i Srbije i da na tome treba da rade zajedno sa međunarodnim faktorima.
 
Takođe, naveo je da ne zna kada će biti održan sledeći sastanak delegacije Beograda i Prištine u Briselu, i istakao da će se tokom avgusta i septembra "povećati dinamika sastanaka".
 
Sa druge strane, poslanik opozicione Alternative za Kosovo u Skupštini Kosova Iljir Deda, ocenjuje da je kosovski predsednik Hašim Tači izrekao „još jednu laž“ kada je izjavio da će "Preševska dolina" biti pripojena Kosovu.
 
On je na Fejsbuku napisao da Tači „manipuliše osećanjima Albanaca Preševske doline“, prenosi RTK2.
 
- Nije bilo predsednika Kosova koji je tako lako dovodio u pitanje granice za koje se zakleo da će ih braniti. Ako ga ne zaustavimo, Tači će uništiti Kosovo - naveo je Deda.
 
On dodaje da Tači „vrlo dobro zna da ni Medveđa, ni Bujanovac, ni Preševo neće biti pripojeni Kosovu i da neizrečeno ostaje da će Srbija uzeti sever Kosova do reke Ibar“.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: