Tata plus, batine minus

Lokalne vesti - Četvrtak 15.05.2014 - 11:19

Vranje - Mreža organizacija za decu Srbije (MODS) će ovogodišnji Međunarodni dan porodice 15. maj obeležiti kao Dan roditeljstva sa kojim će i otpočeti kampanja „Roditelji plus – batine minus“.

Ilustracija Ilustracija

Ova kampanja imaće za cilj pružanje podrške roditeljima i promocije uspešnih primera u odgajanju dece bez fizičkog kažnjavanja. 

U devetomesečnim aktivnostima svoj doprinos za bolje, lepše i lakše roditeljstvo daće preko 90 organizacija u Srbiji koje se bave decom uz učešće nekoliko hiljada roditelja.

Prema podacima 67 odsto dece u zemlji, starosti od dve do 14 godina, doživi neki oblik nasilnog disciplinovanja u porodici.

Ohrabrujuće je da i pored toga trećina ispitanih roditelja ne primenjuje fizičku kaznu, što je dokaz da takav način vaspitanja nije stran našoj kulturi.

Država nema uređen sistem podrške koji roditeljima omogućava besplatnu i kvalitetnu edukaciju, pružanje informacija i pravovremenu i lako dostupnu podršku u pravom trenutku.

Upravo zbog toga ova kampanja najavljena je i kao apel za sistemskom podrškom roditeljima. 

Javna akcija članice MODS-a u Vranju, biće održana u subotu 17.maja.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: