Teorija i praksa: Akcija čišćenja na VLASINSKOM JEZERU

Lokalne vesti - Petak 19.10.2018 - 12:42

Vranje – Na Vlasinskom jezeru je, u organizaciji opštine Surdulica, izvedena akcija čišćenja priobalja od smeća.

Sakupljeno je 60 vreća otpada FOTO: PIO Vlasina Sakupljeno je 60 vreća otpada FOTO: PIO Vlasina
U organizaciji akcije su učešće uzeli i Turistička organizacija opštine Surdulica, Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga i Poljoprivredno-šumarska škola „Josif Pančić“ iz Surdulice.
 
Kao uvod u konkretnu akciju, najpre je u Informativnom centru za zaštitu životne sredine na Vlasini Rid, organizovana radionica na temu „Jačanje svesti građana u oblasti smanjenja negativnog antropogenog uticaja na životnu sredinu u zaštićenom području Vlasinskog jezera“
 
Posle održane radionice učesnici su podeljeni u pet grupa i krenuli su sa sakupljanjem smeća sa obale Vlasinskog jezera, od brane do ulazne građevine. 
 
Prilikom ove akcije sakupljeno je 60 vreća otpada, koji je komunalno preduzeće iz Surdulice deponovalo na deponiji van zaštićenog područja.
 
Ovaj tekst proizveden je uz pomoć i podršku Grada Vranja u okviru projekta "Ekološki putokaz". Sadržaj ovog teksta i stavovi izneti u njemu isključiva su odgovornost OK Radija i ne izražavaju stavove i mišljenja Grada Vranja.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: