Teška godina za ZC Vranje

Lokalne vesti - Nedelja 05.01.2014 - 09:22

Prioritet novog rukovodstva ZC Vranje biće obezbeđivanje sredstva za završetak hirurškog bloka, ili nove Bolnice, kako je taj objekat poznat u Vranju.

Novo rukovodstvo ZC Vranje Novo rukovodstvo ZC Vranje

- Zatečeno stanje pre svega u Opštoj bolnici zahtevalo je promene i do njih je došlo ni po kakvom političkom ključu, već jednostavno iz potrebe da se poboljšaju međuljudski odnosi.

Mislim da bilo ko od kolega lekara, a po najmanje neki tabloidi mogu da ospore stručnosti novoimenovanih načelnika odeljenja - rekao je na konferenciji za novinare novoimenovani direktor ZC-a u Vranju Vladimir Stamenković.

Novo rukovodstvo suočilo se sa teškim problemima već na početku mandata, a broj neugovorenih radnika, zbog kojih dugovi ZC-a dnevno rastu, svakako je jedan od najvećih.

O sudbini, kako se pretpostavlja, u ovom času oko 141 radnika koje država ne priznaje pa se zato i zovu neugovooreni, ipak će biti doneta odluka posle razgovora u Ministarstvu  zdravlja.

- Mi nikoga nećemo otpuštati, ali znajte da mi nemamo dovoljno sredstava iz sopstvenih prihoda da finansiramo ta lica za čije zarade treba mesečno oko deset miliona dinara. Tu imamo i problem sa strukturom kvalifikacije zaposlenih lica, što je poseban problem - upozorio je novi direktor Opšte bolnice u Vranju dr Zvonko Đorđević.

On je objasnio da je četvoro radnika obezbeđenja zaposleno kako bi sprečili moguću krađu opreme iz novog objekta hirurškog bloka gde je do sada uloženo oko sedam miliona dinara, te da je neophodan stalni nadzor nad opremom koja se nalazi pod garancijom.

Prve analize pokazale su da Zdravstveni centar u Vranju ima obaveze prema dobavljačima od 138 miliona dinara, te da je taj dug u decembru smanjen za 28 miliona dinara, te da će biti neophodne rigorozne mere štednje, kako na gorivu, za koje je potrošeno 38 miliona dinara, kao i na troškove reprezentacije, koja je u novembru iznosila samo u jednom ugostiteljskom objektu 80.000 dinara, na šta ukazuju pristigli računi.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: