Teška vremena za vranjski sud

Lokalne vesti - Sreda 13.06.2012 - 12:03

Vranjski Osnovni sud najneopremljenija je pravosudna institucija u Srbiji, tvrde nadležni.

Osnovni sud u Vranju Osnovni sud u Vranju
Prema rečima portparola suda  Srboljuba Milosavljevića, zgrada koja je stara 100 godina je bez video nadzora,  klima uređaja, sa katastrofalnom opremom i  samo jednom velikom sudnicom. 
 
Vranjski Osnovni sud pokriva Pčinjski okrug i po veličini je četvrti u Srbiji, podseća Milosavljević. 
 
On kaže da su po službenoj dužnosti zgradu obilazili nadležni iz Ministarstva pravde kako bi procenili uslove rada u njoj. 
 
- I pored toga što su se zgražavali prizorom, jer se  po hodnicima još uvek nalaze klupe iz vremena kada se sudilo „narodnim neprijateljima“, a zaposleni donose nameštaj od kuće kako bi imali na čemu da rade, ništa po tom pitanju nije urađeno - kaže Milosavljević - Reč je o starom problemu, zbog čega ostaje nejasno zašto on do sada nije rešavan.  
 
Portparol suda kaže da bi ta institucija mogla da obezbedi sredstva kod stranih donatora, ali je i za to potreban ozbiljan projekat koji neko mora da odradi, i plati. 
 
Na potkrovlju zgrade Osnovnog suda pre dvadeset godina napravljene su  kancelarije za sudije koje do danas nisu potpuno završene. 
 
Milosavljević kaže da bi stavljanjem u funkciju pomenutog prostora kabineti u kojima sada rade sudije bili adaptirani u sudnice. 
 

- U ovoj pravosudnoj instituciji u proceduri je oko 92.000 predmeta, a u  proseku svaki sudija godišnje primi po 500 novih – kaže na kraju  Milosavljević. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: