Težak incident u Hali

Lokalne vesti - Nedelja 15.04.2012 - 22:12

Na takmičenju južnosrpskih srednjih škola u košarci, održanom u Vranju, dogodio se težak incident.

U toku meča leskovačke Gimnazije i vranjske Tehničke škole sudija te utakmiceI. M. napustio je utakmicu, preskočio ogradu i na tribini istukao leskovačkog gimnazijalca Đorđa Stamenkovića (17) i njegovog profesora i trenera Zorana Tončića.

Prema navodima prisutnih, sudija je reagovao na psovku gimnazijalca koja je bila njemu upućena.

Sudijskoj “intervenciji” i tuči na tribinama prethodila je utakmica između leskovačke gimanzije i Tehničke škole iz Vranja, koju su gimnazijalci napustili dva minuta pre kraja. Učenik trećeg razreda leskovačke gimnazije Đorđe Stamenković objašnjava da je povod za tuču bila psovka koju je uputio sudiji.

- Taj sudijski par iz Vranja je nekorektno sudio, pa sam sudiji opsovao majku. Odjednom je jedan od njih, I. M., napustio utakmicu, preskočio ogradu i dotrčao ka meni. Profesor je pokušao da ga zadrži, ali ga je sudija oborio. Dobio sam nekoliko šamara, a zatim se sakupila gomila, svako me je udario ili ćušnuo. Stavio sam ruke na lice, a oni su me tukli i psovali rekao je Stamenković.

Dnevni list “Blic” prenosi da je mladića uspeo da spase profersor fizičkog i trener košarkaškog tima gimnazije iz Leskovca Zoran Tončić.

- Jedva smo se izvukli jer je za sudijom krenulo 15 ljudi. Nastao je stampedo koji me je pregazio. Vranjski navijači sa sudijom su pretukli našeg košarkaša. Uz pomoć čoveka iz obezbeđenja sam uspeo da ga uzvučem iz mase – objasnio je profesor fizičkog.

U vranjskoj policiji je potvrđeno da je u toku istraga o incidentu.

Predstavnici Školskog sporta iz Vranja negiraju tuču i tvrde da su incidente isporovocirali Leskovčani.

Sudija I. M. je odbio da komentariše događaj.

Posle svega, u leskovačkoj gimnaziji doneli su odluku da prekinu saradnju sa Vranjancima zbog ovog incidenta.

Ivana Ilić, direktorica Leskovačke gimnazije, ističe da je donela odluku da učenici ove škole ne učestvuju na sportskim tekmičenjima u Vranju jer ovo nije prvi put da dolazi do nesportskog ponašanja kada se takmiče u Vranju učenici sa juga Srbije.

Ilićeva naglašava da je o incidentu obavetila nadležne u Školskoj upravi Leskovac, ali i ministarstvima prosvete, omladine i sporta i unutrašnjih poslova. 

 

O.K. Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: