TEŽAK kanalizacioni kvar na ulazu u Vranje (FOTO)

Lokalne vesti - Četvrtak 31.03.2016 - 09:53

Vranje - U Bulevaru AVNOJ-a nedaleko od korita Vranjske reke izlila se kanalizacija iz cevovoda, i fekalije otiču niz kolovoz sve do autobuskog stajališta gde uglavnom silaze deca koja idu u jednu od pet obližnjih škola.

Kanalizacija zapušena čvrstim predmetima FOTO S. Tasić Kanalizacija zapušena čvrstim predmetima FOTO S. Tasić

Ekipe održavanja vranjskog „Vodovoda“  su pre dva dana pokušavale da saniraju ovu havariju koristeći specijalno vozilo za otpušivanje mreže.

No međutim, kako tvrdi Srđan Dekić, zamenik direktora, nakon intervencije došlo se do zaključka da je kanalizacija zapušena nekim čvrstim predmetom.

- Trebalo bi da u toku današnjeg dana otklonimo ovaj problem. Sve zavisi od toga šta je zapušilo kanalizaciju.

Imamo isti problem i u Maričkoj ulici. Ekipe su danima tamo na terenu.

Moramo prvo tu havariju da saniramo, pa da prebacimo tim u Bulevar AVNOJ-a.

Može da se desi da nam se ponovi situacija iz Maričke. Kanlizacija je na dubini od šest metara, pa to uopšte nije lako rešiti.

Morali smo da kopamo i da vršimo rekonstrukciju mreže u Maričkoj u dužini od nekih četrdesetak metara. To je bio jedini način da otpušimo mrežu
- pojašnjava Dekić.

On kaže da su ovakve situacije sve češće u Vranju jer građani u instalacije za fekalnu kanalizaciju bacaju čvrst otpad, pa dolazi do zapušenja.

Čak ni specijalnim vozilom, kaže Dekić, ne mogu se rešiti ovakvi problemi, već samo raskopavanjem mreže i ručnim izvlačenjem otpada iz cevi.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: