TEZGE ponovo okupirale centar Vranja

Lokalne vesti - Ponedeljak 19.12.2016 - 10:36

Odlukom Gradskog Veća dozvoljeno je postavljanje novogodišnjih tezgi u centru grada, kojih u Vranju za sada ima samo u gornjem delu šetališta, od zgrade Direkcije do Uprave za trezor.

Novogodišnji dekor vranjskog šetališta FOTO S. Tasić/OK Radio Novogodišnji dekor vranjskog šetališta FOTO S. Tasić/OK Radio

Mića Mladenović, gradski većnik zadužen za oblast turizma i ugostiteljstva, pojašnjava da je donet zaključak da tezge budu samo u gornjem delu šetališta, iz razloga što donji deo pešačke zone još uvek nema upotrebnu dozvolu.

- Uslovi pod kojima prodavci mogu da postavljaju tezge je da plaćaju  170 dinara po metru kvadratnom zauzeće javne površine.

Period u kom tezge mogu da budu postavljene je od 10. do 31. decembra.

Zahtev se podnosi Lokalnoj poreskoj administraciji, dobija se rešenje, tj. ugovor, i isključivo na osnovu toga mogu da prodaju isključivo robu iz novogodišnjeg programa.

To znači da se na tezgama mogu naći čestitke, ukrasi, rasveta, jelke.


Bili smo izričiti po pitanju toga da se na tim tezgama ne može prodavati garderoba, keramika i ostala roba, sa čime smo upoznali i sve nadležne inspekcijske službe - kaže Mladenović.

On dodaje da grad planira da za narednu godinu nabavi etno tezge, koje će biti uniformne i biti adekvatnije ambijentu gde će biti postavljene.

Za tako nešto su i predviđena sredstva u budžetu, a tezge će moći da se koriste za „Dane Vranja“ i slične ulične manifestacijie i izložbe.

Mladenović najavljuje i da gradske vlasti nisu predvidele postavljanje uličnih tezgi za vreme Božića.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: