Tiodorović: U Vranju IZUZETNO TEŠKO, banje se spremaju za kovid pacijente

Lokalne vesti - Ponedeljak 13.07.2020 - 09:46

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je za Radio-televiziju Srbije, da Vranje ima izuzetno tešku situaciju, skoro 350 novih pregleda i 111 ljudi registrovanih sa nekim oblikom zapaljenja pluća.

"U Vranju 111 pacijenta sa nekim oblikom upale pluća FOTO: Screenshot
Tiodorović je rekao da će verovatno zbog toga biti otvoreni dodatni kapaciteti u Vranjskoj i Bujanovačkoj banji, ali da Klinički centar u Nišu, za sada, ima dovoljno smeštaja za potencijalne pacijente.
 
- Mi ćemo u Kliničkom centru u Nišu i dalje biti u mogućnosti da podmirimo poterebe sa područja južne Srbije - kazao je Tiodorović.
 
Najteža situacija, prema njegovim rečima, i dalje je u velikim gradovima, a da mala mesta, Šapca, Vranja, Novog Pazara, Tutina i Sjenice, imaju bolju epidemiološku sliku.
 
Tiodorović je kazao da je situacija u Nišu što se tiče COVID-19 pod kontrolom, ali da su dve kovid-ambulante u tom gradu u nedelju pregledale 400 osoba.
 
On je dodao da se trenutno priprema i bolnica u Aleksincu i da je predloženo da Gamzigradska banja postane kovid-centar za istočnu Srbiju.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:

13.07.2020. , 11:55
A gde će pacijenti koji nisu covid koji idu na anbulanto lečenje u Bujanovackoj banji, za njih nema veze nek ostanu skakati do kraj zivota
Sasa
13.07.2020. , 11:58
A gde su pacijenti koji idu na anbulanto lečenje u Bujanovackoj banji koji nisu kovid. Jer oni treba da ostanu copavi i sakati.