Tončev najavio ogromna ulaganja na Vlasini

Lokalne vesti - Utorak 17.07.2012 - 09:01

Novica Tončev, predsednik opštine Surdulica, kaže da će stubovi privrednog razvoja te opštine biti turizam i neiscrpni potencijali nenarušene prirode Vlasine i Vlasinskog jezera.

Tončev Tončev
- Surdulica i jug Srbije imaju nešto što bi drugi zlatom platili. Imaju prostranstvo Vlasinske visoravni, lepotu Vlasinskog jezera, bogatstvo biljnih i životinjskih vrsta i čistu i nenarušenu prirodu, čime su rešene sve dileme o ekonomskoj budućnosti opštine - kaže Tončev.
 
On ističe da su sva razmišljanja, svi projekti i planovi o budućnosti Surdulice, zasnovani na konceptu turističke privrede i neiscrpnim potencijalima kompleksa koji čine Vlasina, Čemernik i Vardenik.
 
- Ogromna prednost Vlasine nad svim drugim srpskim planinskim turističkim centrima jeste njeno jezero. Tu prednost koju nam je priroda podarila mi ćemo umeti da iskoristimo - kaže predsednik opštine.
 
Tončev ističe da će nova lokalna vlas kojoj je na čelu u najskorije vreme krenuti u realizaciju ambicioznog projkekta na Vlasini koji čine izgradnja kanalizacioni prstena, sistema vodosnabdevanja, putne, elektro i komunalne infrastrukture.
 
- To je samo početak, koji će, prema projektu da košta 25 miliona evra. Polovinu te sume obezbediće Evropska unija, a drugu polovinu Vlada Srbije. U drugoj fazi gradiće se kapaciteti koji od Vlasine treba da naprave novi srpski centar planinskog i sportskog turizma - nastavlja Tončev.
 
On ističe da u mandatu sledeće vlade, Vlasina i svi turistički, ugostiteljski, sportski i drugi kapaciteti koji će se tamo graditi, moraju biti briga Vlade Srbije, jer je to najmanje što država duguje i što može da uzvrati siromašnom jugu Srbije.
 
- Kao vlasnik privatne kompanije sa 150 radnika, predsednik opštine koji je na lokalnim izborima dobio najveću podršku gradjana u Srbiji (67 odsto) i kao član Predsedništva Socijalistiočke partije Srbije (SPS) tvrdim da će sve što sam rekao, već od ove jeseni početi da se realizuje - kaže predsednik opštine Novica Tončev.
 

On na kraju tvrdi da će Vlasina sa Vlasinskim jezerom, u narednih desetak godina, postati jedna od najinteresantnijih turističkih destinacija u Srbiji sa velikim hotelskim i sportskim kapacitetima, koji će značajno promeniti ekonomsku kartu Surdulice, ali i juga Srbije.   

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: