TOV čeka evropske turiste

Lokalne vesti - Utorak 25.02.2014 - 11:05

Vranje i njegova okolina, kao turistički i kulturni potencijal, biće predstavljeni posetiocima 36. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, u novom imidžu.

Novi slogan TOV-a Novi slogan TOV-a

Planinski, banjski, seoski i turizam kulturno istorijskog nasleđa biće prezentovan na zajedničkom štandu Turističke organizacije Grada Vranja i Specijalne bolnice za rehabilitaciju Vranjska Banja od 27. februara do 2. marta.

- Planiramo da Međunarodni sajam bude glavna stanica kada se radi o razvoju turizma u Vranju ali se tu priča ne završava. Cilj nam je da ljudi koji jednom svrate u naš grad dođu iznova.

Ovog puta predstavljamo se u kompletno novom imidžu, usvojen je novi logo organizacije koji će pratiti gradska znamenja, a pri kraju je izrada novog sajta.

Pripremili smo kancelarijski materijal koji će brendirati turističku organizaciju, zatim rol apove, cirade, folije za kioske, dakle sve ono što je rađeno u skladu sa modernim trendovima i zahtevima.

Prethodne godine radili smo veliku promociju gastronomije ovog kraja, a za ovu smo se fokusirali na planinarske, pešačke i biciklističke ture, banjski turizam, poseban akcenat stavili smo na seoski turizam.

Očekujemo turiste iz Evrope koji pohode pešačke staze, i u tu svrhu planiramo izradu mapa i brošura koje će biti dostupne u prodajnom objektu, u Partizanskoj ulici, koji služi kao svojevrsni info centar. – kaže Tomislav Stojanović, direktor Turističke organizacije Grada Vranja.

Stojanović iznosi podatak po kome je tokom prošle godine povećan  broj noćenja u gradu kao i sam broj turista, a Vranje sa svojih 2.000 smeštajnih jedinica trenutno ne može da podmiri sve potrebe.

On je uveren da se generalno loša materijalna situacija vranjanaca može preokrenuti turizmom.

- Uređenjem i opremanjem soba za izdavanje turistima, po ugledu na Soko Banju koja iako malo mesto poseduje 14.000 jedinica smeštajnih kapaciteta postoji prilika da zajedno pokrenemo finansijski segment u gradu – predlaže Stojanović.

Milan Zdravković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: