Traži se IDEJA za oživljavanje STAROG VRANJA

Lokalne vesti - Utorak 18.09.2018 - 12:13

Gradska uprava Grada Vranja raspisala je konkurs za izradu idejnog urbanističko – arhitektonskog rešenja etno kompleksa u naselju Tulbe u Vranju.

Starom Vranju valja udahnuti novi život FOTO: D. Ristić/OK Radio Starom Vranju valja udahnuti novi život FOTO: D. Ristić/OK Radio
Pravo učešća na konkursu imaju sva zainteresovana fizička i pravna lica, bez obzira na njihovu teritorijalnu pripadnost, koja ispunjavaju propisane uslove. 
 
Predmet konkursa je izrada idejnog urbanističko-arhitektonskog rešenja etno kompleksa u naselju Tulbe  u Vranju.
  
Cilj je da se za jedan dragoceni, najstariji prostor u užem delu grada, u neposrednoj blizini crkve Svete Petke, manastira Svetog Nikole i Belog mosta, koji predstavljaju spomenike kulture, dobiju nadahnuta i raznovrsna idejna rešenja kojima treba da se istakne prepoznatljivost starog Vranja i dela Bore Stankovića i definiše prostorna organizacija i uređenje.
 
Konkursno rešenje podrazumeva, pre svega, formiranje novog ambijenta koje korespondira sa okruženjem i predstavlja novo težište u prostoru. 
 
Predložena projektantska i programska rešenja, osim što moraju biti primerena značaju prostorne pozicije lokacije u kontekstu povezivanja sa okruženjem i utemeljena na vrednovanju postojećih prirodnih i funkcionalnih značenja ovog prostora, moraju zadovoljiti i kriterijume zasnovane na ekonomskoj vrednosti lokacije kao najbolje ponude za buduću novu urbanu gradsku celinu
 
Rok za predaju konkursnog rada je 01.11.2018. godine do 12.00 časova.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
joca
18.09.2018. , 21:54
Imate zavod za urbanizam, imate tamo mlade ljude dajte im zadatak da ovo reše i nagradite ih