Treći sanitet za Trgovište

Lokalne vesti - Utorak 24.04.2012 - 15:30

Najsiromašnija srpska opština dobila još jedno, treće po redu sanitetsko vozilo za prevoz teških bolesnika

Opština Trgovište dobila je još jedno sanitesko vozilo, vrednosti 1,7 miliona dinara, koje je obezbedilo Ministarstvo zdravlja. Vozilo je namenjeno pacijentima na hemodijalizi.

Darko Tomić, predsednik opštine, kaže da je ovo treće sanitetsko vozilo koje je dobio Dom zdravlja u Trgovištu očekujući i nove specijalizacije u opštini koje će poboljšati kvalitet zdravstvene zaštite stanovnika Trgovišta. 

– Vozilo je namenjeno pacijentima koji putuju u Vranje na hemodijalizu. Trgovište je udaljeno od Vranja preko 50 kilometara pa je udobnost vozila bitna u prevozu pacijenata – kaže Tomić.

Uroš Trajković, direktor Zdravstvenog centra, kaže da je ovim vozilom potpuno obnovljen vozni park Doma zdravlja u Trgovištu.

Prema Trajkovićevim rečima, čitava priča u opremanju perifernih srpskih opština voznim parkom je od značaja za prevoz teških pacijenata kako bi oni imali isti tretman u zdravstvenoj zaštiti.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: