Tri nova CTG aparata za GINEKOLOGIJU

Lokalne vesti - Utorak 05.02.2019 - 12:46

Ginekološko-akušersko odeljenje Opšte bolnice u Vranju dobilo je iz donacije tri nova CTG aparata, ukupne vrednosti 750.000 dinara.

Dragana Nastić, dr Ljiljana Antić i dr Gordana Đorđević FOTO: D. Ristić/OK Radio Dragana Nastić, dr Ljiljana Antić i dr Gordana Đorđević FOTO: D. Ristić/OK Radio
Jedan aparat je donirala kompanija „Jumko“ dok su još dva donacija jednog od stalnih dobavljača vranjske zdravstvene ustanove.
 
Poslednji put su ovakvi aparati vranjskoj Ginekologiji donirani pre pet godina prilikom renoviranja odeljenja, tako da su već amortizovani i dotrajali, pa je obnavljanje bilo neophodno, kažu iz ZC Vranje.
 
Ova donacija mnogo znači jer su neophodni u modernom akušerstvu, navodi načelnica Ginekološko-akušerskog odeljenja, dr Gordana Đorđević.
 
- CTG aparatima se prati kondicija ploda i kontrakcije kod mame i veoma su važni neposredno pre i u toku samog porođaja – naglasila je načelnica i pozvala druge privredne subjekte da kao donatori unaprede rad ZC Vranje.
 
Dr. Đorđević kaže da odeljenju nedostaje još nekoliko CTG aparata, ali i ultrazvuk.
 
Dragana Nastić, komercijalni direktor „Jumka“ kaže da se ova kompanija trudi da neguje svoju društvenu ulogu i pomaže boljoj zdravstvenoj zaštiti Vranjanaca u skladu sa svojim mogućnostima.
 
- Jumkovu“ radnu snagu većinom čine žene, čak preko 80 odsto, tako da smo želeli da ovom donacijom unapredimo dijagnostiku na Ginekološkom odeljenju – ističe direktorka.
 
Direktorka ZC dr Ljiljana Antić kaže da se menadžment ustanove maksimalno trudi da obezbedi što bolje uslove za lečenje građana.
 
Ona podseća da je ZC nedavno dobio dva nova ultrazvučna aparata na kojima se radi dopler krvnih sudova i eho pregled štitne žlezde, kao i pet novih EKG mašina.
 
- Svi aparati u ZC Vranje su u funkciji, osim holtera za praćenje krvnog pritiska, za koji se nadamo da ćemo vrlo skoro dobiti kao donaciju od jedne vranjske firme sa kojom smo u pregovorima.
 
Čak po prvi put imamo i nekoliko rezervnih aparata, kao što su sonde, gastroskop i kolonoskop koji se često kvario, a u pregovorima smo i da od više firmi dobijemo novi ultrazvuk za Dečje odeljenje, što nam je prioritet – navodi direktorka Antić.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: