Tuga u Radovnici za poginulim rudarima

Lokalne vesti - Ponedeljak 14.10.2013 - 15:40

Vranje - Nakon saobraćajne nesreće kada se minibus rudnika „Grot“ survao niz liticu nadomak Krive Feje, u kojoj su poginuli rudari Čeda Stojković (54), Dragan Marjanović (35) i Nenad Vasić (49), selo Radovnica kod Trgovišta iz kog su prva dvojica zavijeno je u crno.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Plač i jauk članova porodica odzvanjali su u ponedeljak selom, a neutešni roditelji, deca i supruge još ne mogu da poveruju u činjenicu da njihovog najbližeg više nema.

– Moj Dragan ima troje male dece, a da će uskoro dobiti i četvrto. Ne mogu da verujem da ga više neću viđati kad se vraća s posla.

Ne znam šta je uzrok nesreće, samo znam da moga sina više ništa ne može vratiti – priča Draganova majka Ljubinka.

Prema njenim rečima, niko iz rudnika „Grot“ nije dolazio, niti pozvao porodicu nastradalog rudara, kao ni iz opštine Trgovište.

Dragan je u rudniku „Grot“ radio sedam godina. I dom Stojkovića u Radovnici obavijen je u crno, a čuju se samo jecaji i plač čerki i supruge nastradalog Čede.

– Bio je vredan i brižljiv suprug i otac. Radio je pet godina u rudniku, jer nismo imali od čega da izdržavamo naše roditelje i decu.

U nedelju mi se javio iz Vranja da je stigao do odredišta odakle će krenuti u rudnik i od tada ga više nisam čula.

Za njegovu smrt javio nam je rođak koji je slučajno bio na licu mesta u trenutku nesreće – kaže uplakana Zorica, supruga poginulog Čede i dodaje da su njen muž i pokojni Dragan zajedno putovali do posla i nazad, te da će u isto vreme na istom groblju u Radovnici biti sahranjeni u utorak.

Inače, utorak 15.oktobar je u Trgovištu proglašen Danom žalosti, a kako se saznaje u tamošnjoj opštini, porodice poginulih rudara dobiće jednokratnu pomoć od 50.000 dinara, dok će povređenima na račun biti uplaćeno po 20.000 dinara.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: