U ponedeljak svi u štrajku!

Lokalne vesti - Petak 17.01.2014 - 15:43

Svi zaposleni u javnom sektoru u Vranju stupiće u ponedeljak u jednosatni štrajk, kojim će podržati radnike „Jumka“ u ostvarivanju svojih radničkih prava.

ilustracija ilustracija


Gradonačelnik Vranja Zoran Antić je u četvrtak u Beogradu imao sastanke sa predstavnicima centralnih vlasti u vezi štrajka radnika “Jumka”, a povodom zahteva za overu zdravstvenih knjižica i isplatu zarada.

- U sredu 15.januara nakon sastanka sa predstavnicima reprezentativnih sindikata u “Jumku” uputili smo dopise premijeru i resornim ministrima Jovanu Krkobabiću i Saši Raduloviću.

U četvrtak u neposrednom kontaktu izložili smo probleme koji opterećuju ne samo zaposlene u ovoj kompaniji, već i ceo grad.
Insistirali smo da iz vrha države, koja je većinski vlasnik “Jumka”, u Vranje dođe predstavnik, koji će sistematski sagledati stanje i predložiti hitne mere za rešavanje problema.

Ono što je do lokalne samouprave mi smo sve preduzeli, čak i više od toga jer smo u pregovorima sa jednim investitorom zainteresovanim za kupovinu “Jumka” – izjavio je Antić.

On je rekao da će u znak podrške zaposlenima u “Jumku”, u ponedeljak 20.januara u pet do 12 javni sektor u Vranju na jedan sat obustaviti rad.

Aleksandar Aca Stojković

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: