U Vranju stopirana legalizacija

Lokalne vesti - Sreda 18.09.2013 - 00:10

Vranje - Izdavanje dozvola za bespravno sagrađene objekte u Vranju je stopirano, a gradsko Odeljenje za urbanizam je katastarskoj službi u Beogradu dostavilo više od 3.000 zahteva za legalizaciju.

Vranje Vranje

Šefica tog odeljenja Većija Kostić kaže da je posao legalizacije zaustavljen zbog odluke Ustavnog suda da poništi članove Zakona o legalizaciji.

– Ministar građevine Velimir Ilić daje razne izjave koje samo pobune narod i nastane katastrofa.

Čekamo usvajanje novog Zakona o legalizaciji, pa nastavljamo sa radom, a do tada gomilamo zahteve i trošimo papir za štampanje i slanje u Katastar.

Nije pravedno da neko vadi novu dozvolu i da bude uslovljen kako da gradi, dok će neko ko je gradio šta je hteo i gde je hteo naknadnu dozvolu plaćati mnogo jeftinije.

Ako je nekome legalizacija skupa, kako mu nije bilo skupo da bespravno gradi? – pita Kostićeva.

Ona podseća da je ministar Ilić obećavao legalizacije za dinar i besplatno upisivanje u katastar, što je katastarskim službama zadavalo brojne probleme.

– S vremena na vreme on tako izađe u javnost i daje izjave, što ga donekle i razumem.

Obećavao je besplatno upisivanje u katastar, a ono se plaća od 13.000 do 14.000 dinara i ljudi dolaze kod nas da se raspravljaju – kaže Kostićeva.

Prema njenim rečima, mnogo je zahteva za legalizaciju u Vranju koji u fiokama stoje i po dve godine.

Kako kaže, problem nije u službama, već u građanima koji ne plate legalizaciju u potpunosti.    

Aleksandar Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: