Ubijen jer je pucao na žandarma

Lokalne vesti - Subota 25.01.2014 - 16:55

Vranje - U incidentu koji se u subotu ujutru dogodio u Preševu nastadao je novreški državljanin, pripadnik vehabijskog pokreta, koji je prethodno napao pripadnika Žandarmerije.

Zandarmerija-ilustracija Zandarmerija-ilustracija


Prema rečima portparola Policijske uprave u Vranju Dragana Stamenkovića, žandarm je lakše povređen, a uviđaj je obavio zamenik tužioca Višeg tužilašta u Vranju Danijela Trajković.

Incident se dogodio oko osam časova, a Policijski sindikat Srbije pohvalio je brzu akciju i hrabrost kolega iz Uprave granične policije, koji su spasili život pripadniku Žandarmerije.

- Kolegu iz Žandarmerije napao je ovaj državljanin Norveške, prema prvim sumnjama, pripadnik vehabijskog pokreta. Udario ga je ciglom u glavu, a onda uzeo njegovu automatsku pušku.

Ispalio je nekoliko metaka u žandarma, ali ga je, srećom, promašio- navodi se u saopštenju Policijskog sindikata Srbije u kome se dodaje da su incident videle kolege iz granične policije, koji su bili u blizini i brzom intervencijom sprečili ubistvo policajca, a napadača likvidirali.

Nezvanično se saznaje da je ubijeni pripadnih vehabijskog pokreta bio oženjen Makedonkom, sa kojom je živeo u naselju Železnička stanica u Preševu.

Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: