UGOSTITELJSKO: Konačno odobren SOCIJALNI PROGRAM

Lokalne vesti - Petak 13.10.2017 - 13:37

Ministarstvo za rad odobrilo je u utorak socijalni program za 51 radnika Privrednog društva za ugostiteljstvo, turizam i usluge Vranje.

U toku je i rešavanja povezivanja radnog staža ugostiteljima FOTO: D. Ristić/OK radio U toku je i rešavanja povezivanja radnog staža ugostiteljima FOTO: D. Ristić/OK radio

Na osnovu zaključka Ministarstva privrede, Ministarstvo za rad je odobrilo program rešavanja viška zaposlenih u nekadašnjem Ugostiteljskom preduzeću Vranje, koji uključuje isplatu socijalnog programa u iznosu od blizu 38 miliona dinara.

Prema navodima Zorana Velinovića, zastupnika Ministarstva privrede u ovom preduzeću i pomoćnika gradonačelnika Vranja, novac će radnicima biti isplaćen u narednih desetak dana.

- U toku je potpisivanje poslednjih izjava radnika i otvaranje namenskog računa, sa kojeg će zaposlenima biti isplaćen novac.

Četiri radnika su stekli uslov za izlazak u penziju, pa oni nisu ušli u socijalni program, već će im po zakonu biti isplaćene otpremnine za penziju
– kaže Velinović.

Prema odredbama socijalnog programa, zaposlenima će biti isplaćena suma od po 200 evra po godini radnog staža.

Pomoćnik gradonačelnika kaže da se radi i na povezivanju radnog staža zaposlenima.


- I to pitanje je u proceduri i rešiće se nakon isplate socijalnog programa.

Ispoštovaćemo zakonsku regulativu, pa će zaposleni morati da povuku tužbe kako bi sve bilo čisto da im se poveže radni staž
– najavljuje Zoran Velinović i dodaje da se uskoro očekuje i rešavanje sudbine preduzeća.

Vranjske ugostitelje preuzela je Agencija za privatizaciju još 2002. godine, ali je firma, posle niza neuspešnih pokušaja prodaje, zaključkom Vlade 2011. godine postala državna svojina.

Na kraju, ovo nekada uspešno društveno preduzeće zatvoreno je maja 2015. godine zbog neizmirenih dugovanja prema EPS-u, kada je i isključena struja u svim objektima koje preduzeće poseduje.

OK Radio je nedavno pisao da je izvesni strani investitor zainteresovan za Hotel Vranje, ali do danas nema zvaničnih informacija o bilo kakvim transakcijama.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: