Ugostiteljsko: Otvoren STEČAJ

Lokalne vesti - Sreda 07.03.2018 - 09:34

Privredni sud u Leskovcu otvorio je stečajni postupak nad Privrednim društvom za ugostiteljstvo, turizam i usluge Vranje, objavio je portal eKapija.

Brojni potencijalni kupci zainteresovani za Hotel Vranje FOTO: D. Ristić/OK Radio Brojni potencijalni kupci zainteresovani za Hotel Vranje FOTO: D. Ristić/OK Radio

Predlog za otvaranje stečaja nekadašnjeg Ugostiteljskog preduzeća Vranje podnelo je Ministarstvo privrede 25. oktobra prošle godine zbog trajne nesposobnosti plaćanja.

Poverioci imaju rok od 90 dana da prijave Privrednom sudu u Leskovcu svoja neobezbeđena i obezbeđena potraživanja prema stečajnom dužniku pismenom prijavom, podnetom u dva primerka sa priloženim dokazima o osnovanosti potraživanja.

Kako navodi eKapija, ispitno ročište zakazano je za 19. jun, dok će prvo poverilačko ročište biti održano 22. maja.

Prema rečima Dragana Stevanovića, državnog sekretara u Ministarstvu privrede, kada se steknu uslovi, oglasiće se i prodaja imovine ovog preduzeća.

- Kada se uzmu u obzir sve okolnosti, videće se koji je model prodaje najbolji, da li je to prodaja pravnog lica ili prodaja imovinskih celina, a to će ipak u najvećoj meri zavisiti od potencijalnih kupaca – rekao je Stevanović za OK Radio.

U vlasništvu ovog preduzeća je hotel, motel, gde su trenutno smešteni migranti, kao i više devastiranih objekata u Vranju i Vranjskoj Banji.

Dragan Stevanović navodi i da je nerealno očekivati prodaju kompletnog preduzeća, s obzirom na velika dugovanja, već će najverovatnije biti prodato ono za šta su kupci najviše zainteresovani, a to je prvenstveno Hotel Vranje.

Hotel poseduje i veliki parking plac u sklopu zgrade, kao i letnju baštu i nekoliko sala za prijem i do 400 gostiju, sa 250 ležajeva.

Prema nezvaničnim govorkanjima u vranjskoj javnosti, brojne kompanije iz Srbije i inostranstva su zainteresovane za kupovinu Hotela Vranje, a najzvučnije ime koje se spominje u tim glasinama je kompanija "Braća Karić".

Osim manjih hostela, u Vranju ne postoji objekat koji odjednom može da primi veći broj gostiju na prenoćište i ishranu, od kada je Hotel Vranje zatvoren zbog velikih dugova maja 2015. godine.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: