Uhapšen bivši koordinator ZC Vranje

Lokalne vesti - Četvrtak 07.02.2019 - 20:22

Vranje - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu i Bezbednosno- informativnom agencijom uhapsili su tri osobe zbog sumnje da su izvršile više koruptivnih krivičnih dela.

Dimitrijević bio na mestu koordinatora Ministarstva zdravlja za Vranje FOTO: D. Ristić/OK Radio Dimitrijević bio na mestu koordinatora Ministarstva zdravlja za Vranje FOTO: D. Ristić/OK Radio
Kako piše portal “Jugmedia”, uhapšeni su direktor Opšte bolnice u Leskovcu Nebojša Dimitrijević (1965), kao odgovorno lice, zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, ovlašćeno lice  preduzeća „Transly“ D.S. (1975) zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem podstrekavanjem i zaposlena u Opštoj bolnici u Leskovcu M.M. (1963) zbog  sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.
 
Nebojša Dimitrijević je u dva navrata bio na funkciji koordinatora Ministarstva zdravlja za Zdravstveni centar Vranje.
 
Sumnja se da je  D.S. podstrekavao direktora bolnice da izmeni konkursnu dokumentaciju u javnoj nabavci za usluge održavanja higijene u Opštoj bolnici u Leskovacu, kako bi firme „Transly“ i „Respekt legal“ iz Beograda ispunile uslove predviđene javnom nabavkom, a zatim i dobile ovaj posao.
 
Dimitrijević se sumnjiči da je koristeći svoj službeni položaj posredovao da M.M. kao član komisije za javnu nabavku u ovoj bolnici, bez prethodnog pisanog zahteva ponuđača, izmeni konkursnu dokumentaciju kako bi „Transly“ i „Respekt legal“ stavila u povlašćeni položaj u odnosu na druge ponuđače za usluge održavanja higijene.
 
Pretresom kuće direktora bolnice pronađeno je i oduzeto 22.200 evra, 3.500 švajcarskih franaka i 400 američkih dolara.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
 
OK Radio, Jugmedia

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Pošteni
07.02.2019. , 20:28
Lija, lija pa dolija. 357.
Pošteni
07.02.2019. , 20:30
Lija, lija pa dolija. 357.