PRIVREMENE MERE U ZC: Nebojša po drugi put među Vranjancima

Lokalne vesti - Petak 23.03.2018 - 11:36

Dr Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu, dobio je ovlašćenje Ministarstva zdravlja da ponovo radi na sređivanju stanja u Zdravstvenom centru (ZC) u Vranju.

Dimitrijević: Na žalost, ponovo dolazim u Vranje FOTO: D. Ristić/OK Radio Dimitrijević: Na žalost, ponovo dolazim u Vranje FOTO: D. Ristić/OK Radio
Ovo je jedna od mera koju je preduzelo ministarstvo nakon niza incidenata koji su se od početka godine dogodili u ovoj ustanovi.
 
Dimitrijević je pre dve godine prvi put već bio u sličnoj misiji, sve do imenovanja novog rukovodstva ZC na čelu sa dr Draganom Veličkovićem.
 
- Da, na žalost ponovo dolazim u Vranje, jer tu očigledno nešto ne štima – rekao je Nebojša Dimitrijević za OK Radio i dodao da će tokom vikenda održati neke konsultacije, a u vranjski ZC dolazi u ponedeljak.
 
On navodi da je generalno upoznat sa stanjem u ovoj zdravstvenoj ustanovi i da su mu poznati poslednji događaji, ali će sve pojedinosti podrobnije lično ispitati.
 
Na pitanje o mogućim smenama, Dimitrijević odgovara da je u ovom trenutku rano da se priča o tome.
 
- Znate, svuda ima problema, u celom zdravstvu u Srbiji, ali mora da se postavi i pitanje odgovornosti u skladu sa hijerarhijom po vertikali.
 
Imaću razgovore sa rukovodstvom u Vranju i konsultacije sa ministarstvom, pa ćemo videti šta ćemo raditi u narednom periodu.
 
Razloge za loše stanje treba tražiti u ljudskom faktoru, objektivnom okolnostima i politikanstvu, ima tu svega po malo – navodi Dimitrijević.
 
Kao jednu od prvih mera koje će preduzeti u Vranju, on navodi obavezno održavanje jutarnjeg kolegijuma sa dežurnim lekarima, na kome će se razmatrati prijem i trenutno stanje svakog pacijenta ponaosob.
 
Time bi se, kaže, izbegle tragedije poput one od pre nedelju dana, kada je beba preminula pre porođaja.
 
Prethodno je Ministarstvo zdravlja najavilo dolazak zdravstvene inspekcije iz Beograda koja bi trebalo da utvrdi činjenično stanje u vezi smrti ploda pacijentkinje Jelene Đorđević Ivanović, pre nego što se porodila carskim rezom.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: