Uključen narandžasti meteoalarm u Srbiji

Lokalne vesti - Sreda 29.07.2020 - 10:00

Temperature do ili iznad 35 stepeni znak su za veoma opasnu vremensku situaciju, naročito kada traje nekoliko uzastopnih dana.

Foto: Print Screen RHMZ Foto: Print Screen RHMZ

Posle nestabilnog vremena praćenog pljuskovima, grmljavinom i gradom, danas i sutra očekuju nas tropske vrućine sa temperaturom i do 36 stepeni Celzijusa.

Usled visokih temperaturnih vrednosti, uključen je narandžasti meteoalarm za gotovo celu Srbiju, osim za Vojvodinu, gde je na snazi žuti meteoalarm.

Podsetimo, narandžasti meteoalarm znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu da prouzrokuju materijalnu štetu i da budu opasne po ljude i životinje.

Kako se navodi na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), temperature do ili iznad 35 stepeni znak su za veoma opasnu vremensku situaciju, naročito kada traje nekoliko uzastopnih dana.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: