Uklonjena bomba pored škole u Vranju

Lokalne vesti - Sreda 30.04.2014 - 11:36

Tim za civilnu zaštitu iz Niša uklonio je neeksplodiranu bombu koja je juče pronađena u ulici Milentija Popovića u Vranju.

sa lica mesta sa lica mesta

Reč je o minobacačkom projektilu 120 milimetara.

Prema rečima načelnika Sektora za vanredne situacije u Vranju Drakče Stanojkovića, prilikom uklanjanja mine preduzete su sve bezbednosne mere, jer je postojala opasnost od eksplozije, obzirom da ovaj projektil može da eksplodira prilikom pomeranja.

– Ekipa civilne zaštite pri Sektoru za vanredne situacije iz Niša je u sredu u 10 sati uklonila minobacački projektil i on će biti uništen na mestu predviđenom za to.

To je bomba koja je mogla da eksplodira prilikom pomeranja i udaranja, pa smo preduzeli sve bezbednosne mere, obzirom da se u blizini nalazi pet stambenih zgrada, osnovna škola i kuće – kaže Stanojković.

Prilikom uklanjanja mine na licu mesta pored ekipa civilne zaštite bili su i policajci, vatrogasci i ekipa hitne medicinske pomoći.

Ulica je na sat vremena bila zatvorena za saobraćaj i pešake, a stanarima okolnih kuća i zgrada naloženo je da ne izlaze napolje dok bomba ne bude uklonjena.

Podsetimo da su eksplozivnu napravu u gomili kabastog otpada pronašli Romi koji sakupljaju sekundarne sirovine.

Policija je odmah u utorak obaveštena i mesto je bilo obezbeđeno do dolaska stručnjaka za uništavanje eksploziva iz Niša.
 
autor: Aleksandar Aca Stojković
 

    

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: