Uručena auto sedišta za bebe

Lokalne vesti - Petak 10.02.2023 - 13:30

Pomoćnik gradonačelnika Milan Ilić, predstavnici Saveta za bezbednost saobraćaja na teritoriji grada Vranja i republičke Agencije za bezbednost saobraćaja uručili su danas 172 auto sedišta roditeljima čija su deca rođena na teritoriji grada Vranja, u periodu od 1. jula do 1. oktobra 2022. godine.

Foto:vranje.org.rs Foto:vranje.org.rs
Tom prilikom, pomoćnik gradonačelnika Ilić istakao je da će praksa poklanjanja auto sedišta za svaku rođenu bebu na teritoriji grada Vranja biti nastavljena i ove godine. ,,Drago mi je što danas mogu da vas pozdravim u ime gradonačelnika dr Slobodana Milenkovića i gradskog rukovodstva, kao i što vas vidim u ovolikom broju. Raduje me činjenica što nas na ovakvim skupovima ima sve više iz dva razloga. 
Najpre, jer nam se rađa sve više beba, a onda i zbog toga što vidim da se podiže svest ljudi o neophodnosti povećanja bezbednosti u saobraćaju, naročito dece. I to su, takođe, podaci i Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, da se procenat upotrebe sedišta za bebe i decu iz godine u godinu povećava i da sve više brinemo o bezbednosti najmlađih u saobraćaju'', istakao je Ilić. 
 
Ovom prilikom o indikatorima bezbednosti saobraćaja,  upotrebi zaštitnih sistema za decu do 3 godine, zatim za uzrast od 4 do 12 godina, kao i statistici o broju stradale dece u saobraćaju i neophodnosti povećanja svesti o upotrebi dečjih sedišta govorio je Mladen Kovač, predstavnik republičke Agencije za bezbednost saobraćaja. Kraću edukaciju o pravilnom montiranju i upotrebi auto sedišta održala je Marijana Jovanović, saradnik Agencije za bezbednost saobraćaja.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: