Uručene oktobarske nagrade

Lokalne vesti - Petak 04.10.2013 - 12:54

Na svečanoj sednici Skupštine grada Vranja održanoj u petak uručena su priznanja “4. oktobar” ovogodišnjim dobitnicima.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Ova priznanja, koja se dodeljuju povodom 95. godišnjice oslobođenja Vranja u Prvom svetskom ratu, dobili su dr Irena Nikolić - Micković, šef odseka za socijalnu medicinu Univerziteta Dečje klinike u Beogradu, u oblasti zdravstvene zaštite, i Srboljub Pešić iz Vranja za oblast zaštite životne sredine.

Srboljub Pešić, autor dokumentarca “Tužna Morava”, kaže da nije očekivao priznanje, ali da će mu ono biti podstreh u daljem radu.

Odluku o dodeli priznanja ovogodišnjim dobitnicima donela je Komisija za mandatno-imunitetska pitanja.
 
Siniša Mitić predsednik Komisije obrazlažući odluku o dodeli priznanja uz novčani iznos od 50.000 dinara dobitnicima kazao je da  je Irena Nikolić - Micković autor mnogih projekata od kojih su najznačajniji realizovani u Vranju, a tiču se  unapređenja  i očuvanja reproduktivnog  zdravlja školske dece i omladine.

Mitić je kazao da je Srboljub Pešić koji je postigao izuzetne rezultate u u oblasti zaštite životne sredine pokretač niza aktivnosti vezanih za rešavanje problema Južne Morave i njenog čišćenja

- Iznenađena sam priznanjem, ali i svesna da ovom gradu treba pomoći. Opravdaću poverenje koje mi je ukazano.

Sve projekte koje sam uradila za ovaj grad su od opšteg interesa za naše Vranjance. Svaki Vranjanac na unverzitetskoj Dečijoj klinici gde sam zapošljena može meni da se obrati – kazala je doktorka Irena Nikolić – Micković zahvaljujući se na nagradi.

Svečanoj sednici Skupštine osim gradskih i funkcionera opštine Vranjska Banja, predstavnika Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova do 1918. godine  prisustvovao je i Bojan Kontič, gradonačelnik slovenčkog grada Velenja.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: